Pages

Thursday, 7 July 2011

Hah! ada orang nak datang....



 yahooo... hari ni my grandma nak datang.
dah lama tak jumpa nenek,rindu Giler....
maklumla..aku ni bukannya slalu ada kat rumah
so masa ni lah nak lepaskan rindu he,he....harap2 nenek sihat ^^

macam biasa bila dengar je org nak datang mula la buat2 rajin ha,ha,ha...
ala...tapi untuk keselesaan tetamu yg nak datang jugakan... btul x??
aku pun membusykan lah diri pagi tadi,excited sangat sampai x ngadap lap top(yeke??)
kemas sana,kemas sini, apa yg aku kemas pun aku x tau ha,ha....

macam ni la aku kemas tadi >.<
padahal nenek datang malam karang (hampeh ha,ha..)

maklumla..cucu kesayangan (ee..perasan)
gurau,gurau....
alamak! present pulak xde...macam mana ni hmm...
nak bagi apa?? no idea....
perlu ke??

hmm....aku rasa yg paling penting beri salam, hormat, tanya khabar pun dah kira ok kn,yang penting aku nak nenek sihat,aku slalu doa moga nenek sihat sentiasa...insyaallah...


apa-apa pun ina sayang nenek
macam2 benda aku nak sembang dgn nenek aku he,he...








Wednesday, 6 July 2011

DREAM TEAM SEASON 2



Today nak kongsi skit (skit ke?entahla..)
sebenarnya,petang tadi aku dapat tengok rancangan kat atas ni
rancangan ape??
rancangan dream team kat channel KBSW,xtau la korang layan ke tak rancangan ni.

tapi aku suka hmmm.....

dan season kali ni best r...sbb korea bergabung dgn negara thailand, indonesia, japan,monggolia, china. malaysia...xde pulak.
tapi aku tengok show ni pun sebab ada group super junior dan shinee he,he..

fauzi baadilah antara wakil artis dari indonesia




Nichan, abang Nikhun pun ada wakil dari thailand




taemin a~ ,minho~a daebak(hebat)
leeteuk oppa, eunhyuk oppa, shindong oppa hmm...ha,ha..so funny
dream team hwaiting!!!





Sunday, 3 July 2011

VeRy HoT!!



Huh...panasnye malam ni, membuatkan kepala aku berdenyut-denyut.
rasa rindu plak dekat hujan hu,hu....


hmm...tapi bila dah hujan merungut plak "sejukla, baju x kering la.." macam2.
bila x hujan pun merungut gak, macam mana ni,ish,ish,ish...x patut, x patut...
itu lah manusia x penah rasa puas.
kita sepatutnya syukur dengan apa saje yang tuhan dah beri (wah! berceramah plak minah ni) he,he...betul ape.


alamak,tiba-tiba plak terbayang ice cream, macam2 jenis ice cream aku bayang.
masa musim camni lah nak merasa makan makanan yang sejuk...minum minuman yang sejuk...
sedapnya.....





teringat aku kat zaman sekolah dulu,
dulu2 ice cream ni la yang paling famous 
aku panggil ice cream ni 'ice cream malaysia'
senang je nak buat...
kalo besok xde orang nak belanja pun xpe, aku boleh buat sendiri
ha,ha...( gelak dgn nada yg sedih)




                

Ikan siakap masak sweet sour mushroom....





hmm...nampak sedap x??
ni la lauk yang aku melantak tengahari tadi he,he...
dah lama x makan masakan sweet sour mak aku
aku tolong gak mak aku
tolong tengok he,he...
xde la...ade la..tolong skit2
(anak dara mana boleh malas)
sebenarnya,aku tekejut giler 
bila tengok ikan siakap ni

BESAR GILER..
kawan ayah aku yang memancing ni
dan dia memang seorang yang pemurah
thanks uncle sebab hadiahkan ikan ni
suka sangat ....


kenyang giler lah,nasib baik tak giler lepas makan ha,ha,ha....


resepi???
secret recipe!! ho,ho,ho...
malas lah nk bagi tau,cari je la kt internet....
semuanye ada he,he....